Álló hangsugárzó CHORA 816
      Álló hangsugárzó CHORA 816

      Álló hangsugárzó CHORA 816

      351 990,00 Ft /pár

      175 995,00 Ft Darabár

      Adóval együtt
      Szín :
      Mennyiség

      Kérhető

      • Akár 5 év garancia ingyen!Akár 5 év garancia ingyen!
      • Akár ingyenes kiszállítás!Akár ingyenes kiszállítás!
      • 45 napos ellállási lehetőség45 napos ellállási lehetőség

      A Chora 816 kiemelkedően jó választásnak bizonyul, alapvetően zenehallgatásra kihegyezett házimozirendszerek kiépítésénél. Minden pillanatban hűségesen szólaltatja meg kedvenc zenéinket, legyen szó egy aktuális slágerről vagy a legújabb hollywoodi blockbusterek epikus filmzenéiről esetleg kedvenc videojátékunk aláfestő zenéiről. A letisztult formaterv bármely enteriőrben könnyen megtalálja helyét. Paramétereit tekintve pedig 30 m² körüli helységek számára nyújt ideális megoldást, mind zenehallgatás, mind házimozi rendszer kiépítése esetén. A hangfal enyhén megdöntött formája meglepi a szemet, a Slatefiber hangszórók pedig lenyűgözik a fület.

      Pontos hangzást és kiemelkedő minőség

      A Focal négy évnyi fejlesztés után állt elő az újrahasznosított szénszálakból készült, Slatefiber hangszórócsaládjával. Ezzel a Focal lett az első gyártó, amely újrahasznosított szénszálat használ hangszóróinak előállítására. A franciaországi Saint-Étienneben gyártott hangszórók rendkívül pontos hangzást és kiemelkedő minőséget garantálnak - kiváltképp a közepes frekvencia tartományban. A szövés nélkül, szálirányba rendezett szénszálak, hőre lágyuló polimerrel keverve egy rendkívül merev és könnyű kompozit anyagot képeznek, amelynek kiemelkedően jók az akusztikai tulajdonságai.

      Ideális választás közepes alapterületű helyiségek számára

      A Chora 816 a Focal új Chora hangfalcsaládjának egyik középső modellje. Klasszikus, 2,5 utas kialakítású hangfal, amely a rendkívül precíz középtartományokat sodró és lendületes basszusokkal vegyíti - bármilyen zenei műfajról legyen is szó. Közepes alapterületű helyiségek számára is ideális választás lehet. A hangfal elülső oldalán kivezetett reflex nyílás egyaránt egyszerűbbé teszi a kihelyezést és rásegít a mélyhangszórók hatékonyságára.

      A 25 mm-es alumínium/magnézium magassugárzók egy speciális, Poron memóriahabból készült fogadópanellel csatlakoznak a hangfalhoz. Ez a technológia a Focal legendás Utopia hangfalcsaládjából került át a Chora hangfalaiba. A fogadópanel különleges anyaga és formája jelentősen csillapítja az esetleges torzításokat a 2000 Hz és 3000 Hz közötti sávban, amely az emberi hallás egy kifejezetten magas érzékenységű tartománya. A magassugárzók inverz dóm kialakítása csökkenti a magas hangok fókuszáltságát, egy rendkívül diffúz lesugárzást biztosítva a magas tartományokban, ezáltal az árkategóriában egyedülállóan pontos hangszínpadot alkotva.


      A 16,5 cm-es Slatefiber mélyközépsugárzók domborítják ki leginkább az új technológia előnyeit, rendkívül levegős és pontos középtartományt garantálva. A szintén 16,5 cm-es Slatefiber mélyhangszóró közepére egy speciális kúpot helyezett a gyártó, amely tovább merevíti a rendkívül könnyű kompozit membránt és jelentősen növeli a basszusok pontosságát.

      A Focal Chora 816 hangfala önmagában képes megjeleníteni a gyártó teljes pályaívét. Megjelenik benne a gyártó első lényeges önálló fejlesztése, az invert dóm magas sugárzó, és az ennek továbbfejlesztésére használt alumínium/magnézium ötvözet. A legújabb Slatefiber technológia, pedig méltó stációja a Focal fejlesztéseinek. A Slatefiber technológiában megjelenő környezettudatosságban a Focal elegáns állásfoglalása testesül meg – korunk egyik legégetőbb problémája kapcsán.

      Meghökkentő látvány

      A hangfal hátrafelé döntött kialakítása egyrészt kedvezően hat a hangszórók lesugárzási teljesítményére másrészt kellően meghökkentő látványt tud nyújtani, a meglehetősen konzervatív forma ellenére. A formaterv sajátosan ötvözi a hagyományos és modern elemeket, ennek köszönhetően úgy tud belesimulni bármilyen enteriőrbe, hogy azért megakadjon rajta a tekintet.

      Főbb jellemzők:

      Kivitel: 2,5 utas bass-reflex állóhangsugárzó
      Elérhető színek: világos fa & bézs, sötét fa & szürke, fekete

      Hangszórókészlet:

      • Mély tartomány: 1 db 16,5 cm-es Slatefiber hangszóró
      • Közép tartomány : 1 db 16,5 cm-s Slatefiber hangszóró
      • Magas tartomány: 1 db 25 mm-es TNF alumínium- magnézium hangszóró
      Érzékenység (2,83 V / 1 m): 89,5 dB
      Frekvencia átvitel (±3 dB): 50 Hz – 28 kHz
      Mély frekvencia pont (-6 dB): 45 Hz
      Névleges impedancia: 8 Ω
      Minimális impedancia: 4 Ω
      Ajánlott erősítő teljesítmény: 40 W / 200 W
      Keresztváltási frekvencia: 270 Hz – 2 700 Hz

      Méretek:

      • magasság: 102,3 cm
      • szélesség: 38,8 cm
      • mélység: 30,3 cm
      Nettó súly (hangszóró ráccsal): 18,5 kg

      Csomagolt méretek:

      • magasság: 110 cm
      • szélesség: 48 cm
      • mélység: 34 cm
      Csomagolt súly: 20,5 kg
      FOCAL
      CHORA816LIGHTWOOD

      Data sheet

      Garancia
      24 hónap

      Specific References

      ean13
      3544050691391
      Mutass többet